Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor néni!
Kis családtagunk egy 4 éves francia bulldog kislány,aki sajnos még kicsi korában,4hónaposan elesett és letört a jobb első könyökéről egy porc amit műtéttel helyrehoztak,szerencsére azóta semmi baj nem volt vele,de a napokban sajnos azt vettem észre hogy erre a lábára biceg,főként fekvés,pihenés után,de ha mozog van hogy egyáltalán nem fájlalja.jókedvű,játékos,étvágya rendben.sajnos allergiás ezért csak royal canine hipoallergén tápot eszik,néha főzök neki rizs,zöldséget,kacsahúst.pollenekre is érzékeny,a kis mancsai sűrűn pirosak és nyalogatja is,pedig mindig megmosom neki és van pollen elleni virbac samponja is.néha az állatorvos javaslata szerint adok neki szájon át calcimus oldatot,attól kicsit jobb neki.kérdésem az lenne hogy a hidegfront okozhatja e a bicegést,illetve a calcium okozhat e bajt neki,ha sűrűbben kapja.gondolkodtam kutyalépcsőn az ágyhoz mert velünk alszik és sokat ugrál le fel a parkettán.első emeleten lakunk,most kézben cipelem a lépcsőn hogy ne erőltesse.a háta tájékán néha nőnek pattanáshoz hasonló dudorkák ,de ha nem piszkáljuk elmúlik,csak egy kis varr,meg korpa marad a helyén,advantixet használunk,ez lehet ettől?el fogom vinni orvoshoz,csak érdekelne az ön véleménye is,hogy mitől fájhat a lába,mert egyik napról a másikra kezdte el.a farka is problémás,már le kellett nyírni a szőrt róla,mert folyton befülled neki és ha nincs behintőporozva ,akkor kisebesedik.nagyon szeretjük a kis drágánkat,és csak a legjobbat szeretnénk neki!!köszönjük a segítséget!!

2014.08.30

Állatorvos

Ha egy ízületet egyszer sérült, akkor az a későbbiekben is sok esetben problémát okoz, hajlamosabb a kopásra. Érdemes lenne röntgent készíteni a problémás lábról, hogy kiderüljön, hogy most milyen állapotban van az ízület, látható-e olyan elváltozás, ami magyarázza a tüneteket. Az is lehet, hogy most csak egy rossz mozdulat miatt megrándult a kutya lába és a tüneteknek nincs köze a korábbiakhoz. Sok esetben nem kell nagy baleset a sántaság kialakulásához, elég lehet egy rossz ugrás, egy rossz mozdulat.Egy korábban sérült ízület kutyáknál ugyanúgy érzékeny lehet a fronthatásokra, mint embereknél. Beszéljen kezelő állatorvosával, mert talán érdemes lenne rendszeresen porctápláló kúrákat csinálni. Ha sántaság nem múlik, akkor szükség lehet fájdalomcsillapító kúrára is. Prémium táp mellé ne adjon napi rendszerességgel Calcimuscot. Nagyon jól teszi, hogy most kíméli a kutya lábát, ilyenkor sokat segít a pihentetés. Ha probléma krónikussá válik, akkor készíthet rámpát az ágy mellé, ez egy jó megoldás. A bőrtünetekért is valószínűleg az allergia felelős, de azért érdemes lenne megmutatni állatorvosuknak. Ha az Advantix okozná a problémát akkor a tünetek azon a helyen mutatkoznának leginkább, ahová a cseppet tették.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem