EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor néni!

Kb. 1 hónapja elutasítja a kutyám a száraz tápot és újabban csak a főtt ételt fogadja el. 1,5 éves a kutyus. Eddig megette a száraz tápot és a konzervet is. 1 nap kétszer kapott enni. Reggel száraz tápot 6 óra körül meg konzervet. Vizet iszik. Máltai kutyus.

2014.08.12

Állatorvos

Vizsgáltassa meg a kutya szájüregét, hogy nincsen-e benne elváltozás (fájdalmas fog, gyulladt fogíny stb.). Ha a kutya jókedvű, a házi kosztot jó étvággyal megeszi, nem fogy és nem található semmi olyasmi a szájában, ami a táp evése közben fájdalmat okozhatna, akkor valószínűleg arról van szó, hogy a kutya jobban szereti a házi ételeket és tudja, hogy biztosan kap olyat, ha nem eszi meg a szárazat. Ha erről van szó és Ön szeretné, hogy a szárazat is megegye, akkor kicsit meg kell keményítenie a szívét. Egy felnőtt egészséges állatnak semmi baja nem lesz, ha koplal egy kicsit. Kínálja meg a kutyát a száraztáppal, majd ha negyed óráig nem nyúl hozzá, akkor vegye el. A következő etetésig ne adjon az állatnak semmit, csak vizet, majd újra tegye elé a tápot. Ha éhes a kutya, akkor enni fog. Nagyon fontos, hogy előbb vigye orvoshoz a kutyát, hogy biztosan egészséges-e és ha ez bebizonyosodott, utána tegye csak azt, amit javasoltam.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem