Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Nő ! Van egy nem túl fiatal / 16 éves / cicám aki evés után azonnal az alomra megy / kakilni ./ Ő aki a legtöbbet eszik és ki is követeli magának de ennek ellenére nem kövér inkább azt mondanám hogy sovány . Száraz és nedves kaját kap felváltva. A kérdésem hogy mit lehet tenni hogy napi 1-2 alkalommal történjen meg a nagydolog . Kicsit megkeseríti az életünket mert készenlétben kell lenni az alomtakarításhoz . Még csak annyi hogy
normális állagú a széklete . Válaszát előre is köszönöm .

2018.02.04

Állatorvos

A tizenkét év feletti macskák hajlamosak arra, hogy minden kimutatható belgyógyászati betegség nélkül veszítsenek a súlyukból. Kutatások igazolták, hogy amennyiben sikerül a jelentős fogyást megelőzni, azzal növelhető az élettartam. Emiatt egyes gyártók kifejlesztettek olyan tápokat, amelyek összetételét kifejezetten 12 év feletti macskák számára optimalizálták. Érdemes lenne ilyen tápot venni (pl.: Select Gold Senior 12+, Royal Canin Aging 12+). Etessék a cicát naponta kétszer, legfeljebb háromszor. Sajnos azt nem hiszem, hogy meg lehet változtatni, hogy evés után ürítsen, legfeljebb a jó minőségű eledel segítségével meg lehet próbálni csökkenteni az etetések számát.

Vissza a kérdésekhez