EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Nő!
9 éves ivartalanított kandúr cicám régóta húgyuti problémákkal küzdött, ezt a megfelelő gyógytáp szépen helyrehozta. Egy ideje a vizeletvizsgálat gyulladást mutatott, ami többszöri antibiotikum kúra után sem javult. Laborvizsgálat alapján a doktorunk cukorbetegségre gyanakszik. Azóta kétszer mértük a cukrát, reggeli evés után a délutáni méréskor 8 volt, majd egy héttel később evés után 2 órával 9,2. A dokink szerint még mindig nem biztos, hogy cukros, továbbra is mérjük, és az etetésével sem tudom, mit tegyek. Eddig is gyógytápot evett, RC Urinary hd-t és Renalt, nem tudom, érdemes lenne-e cukorbetegségre való tápra váltani. Tanácsát előre is köszönöm!

2016.08.20

Állatorvos

Kedves Gazdi!

A cukrot éhgyomorra érdemes nézni, mert az etetés nagyon sokban befolyásolhatja  cukorszintet. Véleményem szerint , ha etetés után 9-es egy cica cukra, az nem vészes egyáltalán. Ha komplett vért néznek, van egy ún fruktózamin nevű paraméter ,ami 3 hétre visszamenőleg mutatja meg, ha az állatnak magasabb a vércukor szintje. Lehet érdemes lenne ezt is figyelembe venni. De amennyiben a macskának Ún . FLUTD-ja van (Alsó Húgyúti Szindróma), akkor sajnos  a gyulladás többször vissza fog jönni. Sokat kell itatni, kapja tovább az urinary tápot, és a többi stresszcsökkentő dolgot is próbálják tartani, amit ilyen esetben javasolnak. (Kiegyensúlyozott napirend, sokszor tisztított alom, stb) . Amennyiben baktérium is kitenyészett a vizeletből ,akkor azt sokszor 6-12 hetes antibiotikum kúra kezeli csak ki.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem