Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Nő!
Kiscicámat pár évvel ezelőtt fogadtuk be. Néhány hónapja észrevettük, hogy – főleg esténként – de napközben is néha kidugja a nyelvét és úgy alszik, úgy játszik, hogy ki van dugva a nyelve. Azt tudni kell róla, hogy kezdettől fogva büdös a szája. Állatorvosnál voltunk, pár alkalommal kapott szurit, a szájbüdösség kb. két hétig megszűnt, de újra visszatért. Mivel az állatorvos azt mondta, hogy mást nem tud csinálni, így úgy döntöttünk, hogy nem szurkáltatjuk szegényt állandóan. Szegénykének a fogai is igen rosszak voltak, már akkor amikor befogadtuk, pedig akkor még csak kb. 1-2 éves lehetett. Ma találkoztam egy állatorvossal, aki javasolta, hogy animeloxan-t vegyek neki. A neten azt olvastam, az csak kutyáknak való. Ön mit javasol? Esetleg valami más megoldást? Köszönöm!

2014.03.21

Állatorvos

Vigye el orvoshoz a cicát. Meg kell vizsgálni a fogakat, a fogínyt és a száj nyálkahártyát. Ha vannak rossz mozgó fogat, azokat el kell távolítani, a fogkövet le kell szedni. Ha fogíny gyulladt, azt antibiotikummal és fertőtlenítő hatású szájhigiéniás oldattal kell kezelni (pl: Stomodine). Lehet, hogy a cica nyelve azért lóg ki, mert elveszítette az első fogait. Lehet, hogy a cica felszívódásos fogbetegségben (FORL) szenved. Ilyenkor is a korábban leírtak szerint kell eljárni és szükség lehet az immunrendszer támogatására is (pl.: Vetri DMG). Ez a betegség sajnos jelenleg nem gyógyítható, csak karbantartható, általában az összes fog elvesztésével jár. Sajnos így, hogy nem láttam a cicát nehéz véleményt alkotni. A fájdalomcsillapító gyulladáscsökkentők segíthetnek, de először azt kellene tisztázni, hogy mi van a tünetek hátterében. Az Animeloxan 5mg/ml adható macskának is.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem