Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Nő/Úr!
Border Collie kutyusunkat 6 hetesen kénytelenek vagyunk elhozni az anyjától, mivel testvéreit is eladta a szaporító (tenyésztőnek nem nevezném az illetőt..). Nem maradhat ott tovább, mert a “kedves” gazdi nem hajlandó 8 hetes korukig együtt tartani őket. Valószínű, neki a pénz a fontos és nem a kicsik jövője.
Több fórumot átolvastam, szinte mindenhol azt írják, 8 hetes koruk előtt ne hozzuk el őket testvéreitől, anyjától.
Kérdésem az lenne, hogy tapasztalata szerint mennyire káros ez a korai elhozatal a kicsik jövőjére nézve?
Terelőkutya lesz a kicsiből.
Nagyon köszönöm a segítségét!!

2013.12.18

Állatorvos
Valóban az a legszerencsésebb, ha a kölyköt 8-12 hetes kora között hozzuk el. Ennek ellenére sokszor előfordul, hogy különböző okokból ez mégsem így alakul. A kutya így is lehet kiegyensúlyozott, jól szocializált felnőtt, ha Önök tesznek ezért. Azért fontos az anyával és az alomtestvérekkel töltött idő, mert ezalatt a kölyök fontos dolgokat tanul arról, hogy hogyan kell viselkedni, hogyan kell játszani (úgy, hogy a másiknak nem okoz vele fájdalmat). Ha Önök figyelnek arra, hogy a kiskutya sokat találkozzon más kutyákkal (természetesen oltott egészséges felnőttekkel és egészséges kölykökkel), akkor ez a hiányosság pótolható. Nagyon hasznos szocializációs szempontból (is) az, ha eljárnak egy kutyaiskola kölyökcsoportjába.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem