Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Nő/Úr!
Egy általános nem igazán orvosi kérdésem lenne. Ha elmegyek itthonrol a kutyám vonyitásba kezd, nagyon szeretném leszoktatni rola, főleg szegény szomszédok miatt. Lenne esetleg tanácsa mit tudok tenni? Legutóbb azzal próbálkoztam hogy bekapcsolva hagytam a rádiot, de nem segített.

2013.09.22

Állatorvos
Sajnos ez a probléma elég gyakran előfordul. Valószínűleg szeparációs szorongással állunk szemben. Nagyon fontos, hogy ilyenkor nem szabad soha büntetni az állatot. A feladat az, hogy a kutya megértse, hogy az Önök elmenetele és megérkezése egy teljesen természetes dolog, ami az Ő biztonságát egyáltalán nem érinti. Első lépés, hogy sem a távozáskor sem a megérkezéskor nem szabad kitüntetett figyelembe részesíteni a kutyát. Tilos a hosszas nyugtatgató búcsúzkodás, mert a kutya ebből azt érzi, hogy von jelentős dolog van készülőben. Egyszerűen csak menjenek el. Az érkezéskor (ezt a legnehezebb megállni) hagyják figyelmen kívül a boldogságtól őrjöngő kutyát. Ha néhány perc múltán lecsillapodott, akkor üdvözöljék egy egyszerű simogatással. Az elején fontos gyakorlat lehet, hogy sokszor nagyon rövid időre távoznak. Első körben csak az ajtó elé menjenek ki és menjenek vissza mielőtt vonyítani kezdene. Növeljék fokozatosan a távol töltött időt. Ha ilyen módon nem sikerül megoldani a problémát, akkor fordulhatnak olyan szakemberhez, aki viselkedésproblémákkal foglalkozik (pl.: Dr. Sátori Ágnes).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem