Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Nő/Úr!
Van egy 1 éves Havanese kiskutyánk (szuka). Sajnos a távollétünkben gyakran megrágja az ajtófélfát, vagy a cipős szekrényt. Mikor otthon vagyunk nem bánt semmit. A plüss fekhelyét is kirágta, illetve a földre helyezett pelenkát is szétszedi. Arra gondoltam, hogy veszek neki rágás elleni spray-t, és befújom a megrágott felületeket. Ha a fekhelyét is befújnám, akkor nem használná többet? (Ezt szeretném elkerülni, mivel szeret ott szunyókálni.) Olvastam néhány fórumot, ahol azt írták, hogy némely kutyus leszokott a rongálásról az első vagy második tüzelését követően. Ön lát erre esélyt? Ezt követően kicsit “nyugodtabbak” lesznek a kutyusok?
Lenne még egy kérdésem. A lakásban mindenhová követ a kutyus. Amint felállok a kanapéról jön utánam. Néha még nyüszít is egy kicsit, mikor pár percre lemegyek az udvarra. (Ez idő alatt nem bánt semmit.) Hogy tudnék ezen segíteni? Jól gondolom, hogy a “falkánkban” alsóbbrendűnek tart, illetve azért követ, mert úgy érzi vigyáznia kell rám?
Segítségé előre is köszönöm!

2011.11.26

Állatorvos
A fiatal kutyák közül sokan rágcsálnak és a későbbiekben általában leszoknak erről. Segíthet az, ha lefárasztják a kutyát mielőtt elmennének otthonról (kiadós séta, játék). Így az egyedül töltött idő egy részét pihenéssel tölti majd és nem keres ingereket. Amíg rágcsál, addig ne engedjék az egész lakásban garázdálkodni. Zárják be egy olyan szobába, ahol kevesebb kárt tud tenni és adjanak neki olyan játékokat, amelyeket rágcsálhat. Jó, ha nem adják oda Neki mindig az összes játékát, hanem váltogatják őket, ezáltal mindig izgalmasak számára az éppen elöl lévők. Én nem javaslom a srayket.
Az, hogy a kutya rongál és mindenhová követi Önt, az bizonytalanságot, szorongást is jelez. Azt gondolom, hogy abban az esetben ha lennének olyan időszakok, amikor aktívan a kutyával foglalkozik, tanítja, feladatokat ad neki, elvárásokat támaszt Vele szemben, akkor elfáradna és magától is elmenne pihenni a nyugodt kis helyére. A tanítás nagyon jó hatással van a falkában elfoglalt helyek tisztázására. Nagy segítséget nyújthat az, ha kutyaiskolába jár az állattal.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem