Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr, a kutyám (7 éves keverék szuka) nem olyan régen fedeztek fel cukorbetegséget. Nem jól viseli az inzulin beadását (az amúgy nyugodt kutya morog harap, hátára fekszik). Kérdésem az, hogy mikor/hogy ajánlatos beadni neki, hogy jobban viselje? Próbáltuk mindenféle nasival elvonni a figyelmét.. néha beválik. Továbbá utána olvastam, hogy a ROYAL CANIN DIABETIC kutyatápnál írták, hogy használatával csökkenteni lehet az inzulin mennyiséget valamint egy homeopátiás készítményről is olvastam (syzygium cumuni c5), ami ugyan csak csökkentheti az inzulin mennyiséget. Mennyire hatékonyak ezek a szerek?

2017.12.29

Állatorvos

Cukorbeteg kutyáknak való táp etetése mindenképpen javasolt, az nagyon sokat segít. Homeopátiás készítményekkel kapcsolatban nekem nincs tapasztalatom, de érdemes lehet felvenni a kapcsolatot egy homeopátiával foglalkozó állatorvossal, amennyiben ilyen módon is kezelni akarja a kutyát. Az inzulin beadással kapcsolatban meg kellene figyelni, hogy melyik testtájékon zavarja legkevésbé a kutyát a szúrás. Ami fontos, hogy mivel az ő érdekében muszáj szúrni, ezért a morgást harapást nagyon határozottan tiltani kell. Akármennyire is kellemetlen a szuri, nem szabad így viselkednie a kutyának a falkavezérrel szemben. Legyenek nagyon határozottak, éreztessék, hogy nem kérdés, hogy megkapja az injekciót. Határozottan fogják meg, ne érezze azt, hogy van választása. Határozott nyugodt hangon bíztassák. Amikor megkapta a szurit, utána valami nagy finomság jár. Az injekció kellemetlen, de csak annyira, hogy a legtöbb kutya megszokja, tudomásul veszi. Itt szerintem arról van szó, hogy a kutya úgy gondolja haraphat, moroghat ha nem akar valamit.

Vissza a kérdésekhez