Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr,

Szeretnék érdeklődni, hogy egy felnőtt, közepes méretű kutya esetében a naponta egyszer való etetés száraz táppal elegendő-e? Átlagosan hány gramm száraz táp a napi szükséges adagjuk? Köszönöm válaszát előre is.

2015.01.04

Állatorvos

Igen, felnőtt kutyát elegendő naponta egyszer etetni. Nagyon fontos, hogy ivóvíz korlátlan mennyiségben rendelkezésére álljon. A tápok csomagolásán van adagolási útmutató, azt kell irányadóként használni. Természetesen minden kutya más, van olyan, amelyiknek kevesebb táplálék is elég (mert hízik) és van olyan is, ami többet igényel (nincsen megfelelő kondícióban). Kezdje el etetni az útmutatóban szereplő mennyiséggel, figyelje az állatot és az alapján adjon hozzá az adagjához, vagy vegyen el belőle , hogy milyen kondíciójú. A kondíció megítélésében segíthet állatorvosa vagy bárki, aki ért a kutyákhoz. A táplálékigény változhat is, például hideg időben is a szabadban tartott kutyák több, energiában gazdagabb táplálékot igényelnek, mint a szobakutyák.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem