Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr.

Kutyusom (német pincser) 5 éves 2 hónapja találtunk benne bolhát, sampon , nyakörv, csepp—takaróját is kimostam. De azóta is vakarozik, rágja magát, a szeménél is vakarozik, egy -két alkalommal vérés is lett a szeme körüli bör. Nagyon sokat vakarozik. Bolhát azóta egy darabot találtunk benne (ismét fürdés, bolha írtó csepp), de a tüneti azóta fennállnak, bolha petét nem látok a szörén.
Köszönöm a segítséget

2015.05.29

Állatorvos

Vigye a kutyát állatorvoshoz. Lehet, hogy az állat allergiás. Ha nem történt meg a teljes környezet bolhairtása, akkor onnan az állat mindig visszafertőződik. Ha a kutyának bolhanyál allergiája van, akkor egyetlen bolha csípése is tüneteket okoz. Az egész lakást alaposan fel kell mosni, alaposan ki kell porszívózni, minden textíliát, amivel az állat érintkezhet alaposan ki kell mosni. A rejtett zugokat, sarkokat, bútorok hajlatait sem szabad kihagyni a takarításból. Az olyan felületeken, ahol ez lehetséges, környezeti bolhairtó sprayt kell alkalmazni (pl.: Insecticid 2000). Folyamatos bolhavédelem és több nagytakarítás után sikerül sajnos sok esetben csak megszabadulni ezektől az élősködőktől. Jó, ha olyan bolhairtót használ, aminek van hatása a kifejlett bolhák mellett a fejlődési alakokra is (pl.: Advocate, Frontline combo). Beszélje meg állatorvosával a kezelés lehetőségeit. Ha az állat nagyon vakarózik, az nagyon kellemetlen, ezért tüneti kezelés is szükséges lenne. A bolhákon kívül számos más dologra is érzékeny lehet az állat.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem