EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr!

Hím kanárink nem tud a rudakon közlekedni, lent gubbaszt. Mintha nem is inna, néha magot eszik. Lábán túlnőttek a karmok és mintha pikkelyes lenne a lába. Próbáljuk azert körmeit levágni? Félünk a véredények miatt, de beszereztünk hörcsögnek való karomvágót. Az jó lehet?
Közelünkben nincs állatorvos, aki madárral foglalkozik. Nagyon félős a madár, kétségbe esik ha kalitkába nyúlunk. Mit tehetünk? Hogy segítsünk?

Válaszát köszönöm.

Ildiko

2016.04.02

Állatorvos

Kedves Ildikó!

Jó lenne tudni a madár korát és általános állapotát.

Ez lehet akár fejlődési rendellenesség is vagy vitamin nyomelem hiány. Látatlanban nem lehet mit mondani.

A karomvágást mindenképpen javaslom, kis rózsaszín vonalként látható a vérerecske az állat karmában, addig vágják csak le a szarut, hátha segít az állaton.Ha mégis belevágnak nem kell pánikba esni, vérezni fog,egy szappanvéget át kell húzni a vérző részen az segít bealvasztani az eret.(de egy karomból nem tud elvérezni az állat)

Mégis azt  gondolom a legjobb megoldás lenne felkeresni egy specialistát.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem