Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr!

A közepes méretü, keverék és 5 és fél éves kutyám, fél éve minden zörejtől fél, és minden honnan menekül. Gyakorlatilag kinlódás a sétáltatás is, mert egy motor, vagy egy rakodás stb. hangját hallja azonnal haza akar menni. Találtam egy “KALM” tablettát, napi kettőt kell adni a kutyámnak. Mi a véleménye erről az egész dologról? Mert pesten az állatorvos aztmondta vigyem ki korábban. Na de reggel 5.20 kor ha kiviszem, mennyivel vigyem korábban? Nekem ez egy komolytalan diagnózis volt mert onnantól este 9 ig mindig menekül.

Tisztelettel: Tóth László

2017.07.01

Állatorvos

A kutyának biztosan volt valami rossz élménye. Tudja valamihez kötni ezt a viselkedésváltozást? Szerintem fel kellene vennie a kapcsolatot egy viselkedésterápiával foglalkozó szakemberrel (pl.:Dr. Sátori Ágnes), aki egy alapos beszélgetés és a betegségek kizárása után javaslatot tesz arra, hogy mit kellene tenni, hogy a kutya újra biztonságban érezze magát. A viselkedésterápia nagyon hasznos kiegészítője a feromon tartalmú nyakörv és spray (Adaptil). Ezekről a termékekről részletesen olvashat az interneten a készítmények honlapján. A viselkedésterápia kezdeti szakaszában szükség lehet nyugtató hatású készítményekre, majd ha a terápia hatékony, akkor el lehet hagyni azokat. Mindezt a viselkedésterápiával foglalkozó állatorvos javaslatait követve kell elvégezni. A viselkedésterápia nem gyors módszer, de ilyen esetben az egyetlen, ami tartós, gyógyszermentes megoldást adhat.

Vissza a kérdésekhez