Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktor úr! A bak macskámnak 2 éve neki ment egy idegen bak macska és ami a szemébe van az a fekete felfelé ment neki és azóta nehezen is rág mi lehet a baj? Az állatorvosunk akor aszt monta hogy helyre jön a szeme de az a fekete nem jön le neki amugy 1 éves lesz a cicám kérem szépen hogy adjon nekem tanácsot! Én be tartom amit maga mond de ha két hét mulva jön hozánk az állatorvos akor meg mutatom neki a macskámat amugy meg meg fogadom a tanácsát és a kutyámat be oltatom a betegségek elen mert én ugy vagyok vele jób megelözni a bajt nagyon szépen köszönöm a tanácsát! Csak nem tudom miért rág furán a cicám amikor neki ment az idegen bak macska akor a cicám homloka meg a szája vérzet én kezeltem le öt be is gyógyult a zseb de azóta fúrcsán rág meg a szemébe az a feke te nem jön le neki tisztelettel renáta kérem adjon tanácsot nekem hogy mit tegyek! De amugy a cicám eszik de csak szárazkajat meg mászkál is szóval nem beteg csak nagyon agodok ezek miat

2012.04.25

Állatorvos
Feltételezem, hogy a "fekete" a cica pupilláját jelenti, ami fény hatására szűkül, sötétben pedig kitágul. Ha a másik macska belekapott a cica szemébe és esetleg mélyebben megsértette, akkor lehet, hogy belső szemgyulladás alakult ki és a pupilla is deformálódott. Ha erről van szó,akkor ennyi idő után ez már nem valószínű, hogy rendbe fog jönni. Az állatorvos, aki látni fogja az elváltozást valószínűleg többet tud majd mondani erről. Meg kellene vizsgálni a cica száját és állkapcsait, hogy van-e valami kóros, ami indokolja a furcsa rágást. Mutassa meg a cicát evés közben is az orvosnak. Ha a cica vidám, ráadásul a szárazeledellel is boldogul, akkor valószínűleg nincs komoly baj.
Vissza a kérdésekhez