Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr! A cicámnál kétszer vettük észre, hogy látszólag minden külső behatás nélkül lelapul a földre és hörög. Néhány másodpercig tartott, nem hányt sem akkor, sem azóta, és nem is igazán tudom, hogy légúti, vagy gyomorból eredő a hörgés. Először úgy tűnt, mintha fulladna. Egyébként semmi baja, eszik, iszik, játszik, nyávog, minden rendben. Gyanakodjak betegségre, problémára, vagy ez normális, ugyanúgy, mint nálunk embereknél, hogy néha félrenyel, vagy irritálja valami?

2013.06.06

Állatorvos
A leírás alapján talán köhögésről lehet szó. Ha gyomorból ered a probléma, akkor az öklendezéssel és a hasfal egyidejű mozgásával jár. Ha csak elvétve figyelik meg a jelenséget, akkor valószínűleg csak légúti irritációról van szó. Ha gyakrabban látják a jelenséget, akkor vigyék orvoshoz a cicát, mert akkor felmerül a légúti fertőzés vagy a macskaasthma gyanúja is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem