Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktor úr! A kutyám fiatal el írtam önek mert nem 7 honapos hanem 9 honapos szóktatom a házába csak fél mert kiskorába a testvéreivel együt ki voltak dobva egy zacskoba az utcára el szomoru aki az állatokal ilyet tesz ülni már tud meg tanulta pacsit is ad ez keverék kutya pontosan nem tudom milyen fajta az állatorvosunk se tudja ö monta hogy keverék az ürülékjét meg be szoktam teni a kukába mitöl lehet férges a kutyám? Most nem nagyon eszik a kutyám a féreg miat van? Eni eszik csak nem sokat meg csirke csontot lehet neki adni eni? Köszönöm önek hogy sokat segít nekem! Renáta

2012.04.23

Állatorvos
A kutyák sokszor már szopós korban az anyjuktól fertőződnek féreglárvákkal. Az orsóférgek lárvái ugyanis a szoptató szuka emlőjébe is bejutnak. Ezért van az, hogy a nem rendszeresen kezelt szukák kölykei szinte mindannyian férgesek. Fertőződhet a kutya még más kutyák bélsarából, illetve ha olyan zsákmányállatot eszik, amelynek húsában féreglárvák vannak. Többféle féreg létezik, mindegyik másképpen fertőz. Van olyan féreg is, amelynek köztigazdái a bolhák. Ez azt jelenti, hogy a bolhában van a féreg lárva alakja, majd amikor a kutya szétrágja a bolhát, ez a lárva bekerül és kialakul a kifejlett féreg.
Csirkecsontok közül én csak az alaposan megfőzött farhátat ajánlom, mert a csirke csöves csontjai szilánkosan törnek és ez problémát okozhat.
A súlyos fokú férgesség okozhat hányást, bélgyulladást, étvágytalanságot is, míg az enyhe fokú férgesség (1-2-3 féreg ürül) általában teljesen tünetmentes. Ha az étvágytalanság tartóssá válik, esetleg bágyadtság, hányás, hasmenés jelentkezik, akkor vigye orvoshoz a kutyát. Ha amúgy a kutya jókedvű, aktív és 1-2 napig kevesebbet eszik, de rendesen iszik, akkor nem kell aggódni.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem