Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Ur! Azt szeretnem megkerdezni,hogy az en kutyusom 16 es fel eves. Problemai voltak a fogaival mert sok fogko volt rajta. Sajnos sok ragofogat kihuztak e miatt. Eleg sovany lett es zavar. Szeretnem ha hizna egy kicsit. Nehezen eszik. Mit lehet adni neki ami az etvagyat meghozna? Sokkal furgebb volt es csak sokszor csak all ha leviszem setalni. Nem tudom szedul vagy nem jo a vernyomasa stb… Mit javasolna mit tegyek?

2012.03.12

Állatorvos
A problémát nem valószínű, hogy a fogak hiánya okozza. Sok kutya nagyon jó étvággyal eszik úgy is, hogy alig maradtak fogai. Lehet, hogy az a baj, hogy van fájdalmas, rossz foga. Mindenképpen azt javaslom, hogy vigye orvoshoz a kutyát. Ha fáradékony, akkor lehet, hogy a szívével van baj, ami gyógyszerekkel enyhíthető probléma. Vannak keringésjavító gyógyszerek is (pl.: Karsivan). A fogyás hátterében számos belgyógyászati betegség is állhat. Ha nem találnak a kutyánál semmi súlyos betegséget, ami megmagyarázná a fogyást és gyengeséget, akkor meg lehet próbálkozni roborálószrekkel, vitaminokkal (pl.:Dyna Lode, Béres csepp, Dr. RX Senior stb). Hasznos lehet, naponta akár 2-3 alkalommal is ad enni a kutyának. Próbálkozzon puha, langyos étellel (pl.: húsleves csont nélküli hússal, főtt répa és tészta). Ebbe az ételbe belekeverhet még búzakorpát, reszelt almát is. Adhat a kutyának joghurtot is.
Vissza a kérdésekhez