Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr, Doktor Nő,

A cica 28 hónapos, ivartalanított, lakásban tartott, más állatokkal nem érintkező, évente kombináltan oltott, nőstény sziámi.
2016 március óta kb. havonta jelentkezik vakarózás, ennek következtében apró sebek ejtése a fejen, fül körüli kevésbé szőrös részeken, szemhéj felett. A sebek rendszerint szépen gyógyultak, majd időszakonként újra jelentkeztek. Egy alkalommal a jobb felső szemhéj is bedagadt. A tünetek egyre gyakrabban jelentkeznek, és már a hátsó lábak térdein, a combok ülőrész felőli oldalán is jelentkeznek több négyzetcentinyi területen. Továbbá a testen (háton és a mellrészen is) apró, különálló sebek is találhatóak elszórtan. Állatorvosnál jártunk, véleménye szerint nem ételallergia, ennek ellenére egy hónapon keresztül a real nature fresh water tápját kapta (előtte royal c. indoor, exigent, siamese száraz tápokat, intense beauty es sterilized nedves tápjait és vizes tonhal konzervet kapott), majd miután hazautaztunk (külföldön élünk) váltottunk a royal canine hyppoallergenic (újabb állatorvosi tanácsra) tápjára, amit már 3 hete eszik a macska, de a vakarózás és sebesedés (a vakart területeken szőrhullás) továbbra is elég intenzív. Hazautazásunk előtt féreghajtva és orvosi kontrollon volt a macska, ahol nem állapítottak meg semmi rendelleneset. Jó kedvű, jó étvágyú, viselkedésében nem változott. Az utazási stressz kizárható, a tünetek jóval korábban kezdődtek. Továbbá rengeteg időt töltünk vele, egyedül hagyva hosszabb időre nincs, és nincs kitéve gyerekeknek sem.
Kérem, amennyiben van valami javaslata mit tehetnénk még a cicáért (az allergia vizsgálaton kívül, melyre sort kerítünk, ha a hyppollergén táp elfogyása után is jelentkeznek a tünetek), legyen kedves segíteni válaszával.
Üdvözlettel,
Bíró Anikó

2016.09.04

Állatorvos

Kedves Anikó!

A bőrgyógyászati kivizsgálás első része szokott lenni a bőrkaparékvétel, ami kizárja  a bakteriális, parazitás, gombás megbetegedéseket. Ha ez elmaradt, mindenképpen csináltassák meg. A következő lépés, a hypoallergén táp etetése, a Royal Canin jó, ezt, és csak ezt minimum 3 hónapig etessék. Ha nincs változás, feltehetően atópia lesz a háttérben, jöhet az allergiateszt és az alapján a kezelés.

Sok sikert!

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem