Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr/ Doktornő!
Bolognese kutyust szeretnék vásárolni, azonban benti tartása nem lehetséges (persze ha otthon vagyok, bejöhetne). Sokat olvasgattam ezzel kapcsolatban, és jó páran azt írták, hogy ha kiskorától kezdődően kintre van szoktatva, akkor nem okozhat gondot. Esetleg érdemes hőszigetelt kutyaház, vagy nagy téli hidegben éjjelre meleg helyre zárni. Ön mint gondol erről? Köszönettel!

2015.10.27

Állatorvos

Ha őszinte vagyok, én ezt a fajtát nem javaslom kinti tartásra. Csaknem minden fajtát lehet megfelelő körültekintéssel kint tartani, de vannak erre alkalmasabbak és kevésbé alkalmasak. Én nem javaslom, hogy ez a fajta télen a szabadban éjszakázzon, sőt azt sem, hogy napközben a fagyos időben kint legyen ,még akkor sem, ha hőszigetelt a kutyaháza. A szőre is rengeteg odafigyelést igényel. Gondoljon bele, hogy egy novemberi esős latyakos nap után hazamegy és egy vizes, vacogó sárgolyó várja otthon, akit ahhoz, hogy bevigyen a lakásba azonnal meg kell fürdetni, mivel olyan alacsony, hogy nem csak a lábai, hanem az egész hasalja, farka, füle is piszkos. Biztos, hogy minden nap rendbe akarja tenni a kutyát? A kutyafajta helyes kiválasztása nem csak a külsőségek iránti vágyainkon múlik, hanem azon is, hogy melyik az az állat, amelyiknek a mi életmódunk valóban megfelel, ami számára is optimális. Ez persze csak egy vélemény, de én őszintén így gondolom. Egy hosszabb lábú, kicsit nagyobb testű, rövidebb, kevésbé kényes szőrű kutya sokkal inkább alkalmas a kinti-benti tartásra.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem