EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr! Két 9 éves, nőnemű cicám van, ikrek és ivartalanítottak. Az egyik dundi, a másik nem. Egyformán esznek, egyforma száraz eledelt és tasakos eledelt kapnak. Azt vettem észre, hogy a dundi sokat nyalja a hasát és a két hátsó combját, már annyira, hogy a szőrét is eléggé lenyalta és piros a bőre. Mitől van ez és mit lehet tenni. Szeretném, ha tudna olyan gyógymódot ajánlani, hogy ne kelljen állatorvoshoz vinni, mert az nálunk egy tragédia. A szállító ládába sem egyszerű betenni, mert elbújik és 8 napon túli sebeket okoz ha előakarom venni. Minden nyári utazásnál ez a legnagyobb probléma. A másik cicával nincsenek ilyen gondok. A cicák igazi szobacicák, de nem fajtatiszták. Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel Szilasyné

2013.03.03

Állatorvos
Sajnos ez a nyalakodás azt jelzi, hogy a macska bőre erősen viszket, ezt pedig leggyakrabban allergia okozza. Gondolja végig, hogy nem került-e a cica környezetébe valami új dolog a tünetek jelentkezésének környékén (új étel, pokróc stb.). Ha van ilyen újdonság akkor azt célszerű eltávolítani az állat környezetéből. Le kellene váltani a tápot érzékeny macskáknak való eledelre és kizárólag (nasit sem kaphat) azzal etetni legalább 4-6 hétig és figyelni a változást. Sajnos egyszerre több dologra is lehet érzékeny az állat. Biztost diagnózis csak vérvizsgálattal (allergiateszt) születhet. Hasznos Advocate vagy Stronghold spot on készítményt is alkalmazni, mert úgy gondolják, hogy lehet hatása a házi poratkákra, amelyek szintén allergizálhatnak. Érdemes bőrtápláló készítményt is használni (pl.: Dermoscent spot on, Dermanorm olaj stb.). Szerintem fel kellene keresni e egy állatorvost, elmondani, hogy a cica nehezen kezelhető.
Az orvos fel tud írni olyan gyógyszereket amelyeket szájon át kell adni és jelentősen csökkenthetik a tüneteket (pl.: Prednisolon+Ovarid). Ez csak tüneti kezelés, amíg nem találják meg a kiváltó okot, addig a probléma mindig vissza fog térni. Megfontolandó lenk esetében, hogy nyugtató hatású gyógyszert kérnek az orvostól és a nyugtatott macskát viszik vizsgálatra, illetve így utaznak.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem