Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktor úr! Ma a 7 honapos kutyámból orsó féreg jöt ki az baj? Ne lesz neki semibaja? Kis korába meg kapta aszt az inekciot ami kel a kiskutyának meg a féregtelenitöt is mikor kapja meg a kutyám a veszetséget? Mert ezen a héten jön az álatorvos oltani köszönöm elöre is a tanácsát!

2012.04.19

Állatorvos
Az orsóféreg ürülése ellen rendszeres féreghajtással kell védekezni. Addig kell két hetente kombinált féreghajtó készítményt adni, amíg féregürülést tapasztal. Utána 3-4 havonta, de legalább évente 2 alkalommal kell a kezelést ismételni. Természetesen nem szerencsés ha a kutya férges, de nem is olyan súlyos probléma, hiszen viszonylag könnyen orvosolható. A probléma csak az, hogy a környezetből könnyen visszafertőződik, ezért célszerű a bélsár mielőbbi eltávolítása a kutya közeléből. A kutyáknak egy éves korukig két veszettség elleni védőoltást kell kapniuk. Az egyiket kb. 3 hónapos, a másikat pedig fél éves korukban, ezután pedig évente egy alkalommal.
Vissza a kérdésekhez