Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr! Menhelyi cicás vagyok. Azt szeretném megkérdezni,hogy cicám mindkét füle mögött ki hullott a szőr, nem fáj neki és már nő vissza. Ez normális vagy baj van? Segítségét előre is köszönöm. Kellemes Húsvéti ünnepeket. Andi

2012.04.12

Állatorvos
Szőrhiányos terület kialakulása általában nem normális dolog. Ha a cica szőre teljesen visszanő és tünetmentes és a bőrén sem látható elváltozás, akkor a háttérok tisztázása nélkül is gyógyultnak lehet tekinteni az állatot. Érdemes belenézni a cica hallójáratába, hogy nincsen-e benne váladék. Sok esetben a hallójárat különféle megbetegedései esetén vakarják ki a macskák a fülük tövét. Ha van a fülben váladék, akkor azt ki kell tisztítani és fülcsepp alkalmazása válhat szükségessé. Ha a váladék sötétbarna törmelékes, akkor felmerül a fülatkákkal való fertőzöttség is. Ilyenkor atkák ellen is hatékony parazitaellenes készítményt (pl.: Advocate, Stronghold) kell az állatra tenni. Allergia esetén (pl.: táplálék) is kialakulhatnak a fülek körül és a fej egyéb részein kivakart területek. Ha a probléma nem múlik el teljesen, vagy kiújul, akkor hasznos lehet egy bőrkaparék vizsgálat is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem