Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktor úr! Mit tegyek, ha a kutyámon barnás hámok/pörsenések, és a két hátsó lábán belül vöröses foltok vannak ugyan olyan barna pörkkel?

2011.07.28

Állatorvos
Leveléből nem derül ki, hogy a kutya vakarózik-e. Ha vakarózik, akkor valószínűleg allergiás hátterű problémával állunk szemben. Az elváltozás valószínűleg egy felületes nedvedző bőrgyulladás. Első körben ellenőrizze, hogy nem bolhás-e a kutya. Ha igen, akkor kezelje gyors hatású bolhaírtó szerrel (pl.: Duowin, Advantix). Ha az elváltozás kiterjedt, akkor vigye állatorvoshoz a kutyát, mert injekciós gyulladáscsökkentő készítmény, illetve antibiotikum adagolása szükséges ahhoz, hogy a kutya javuljon. Sajnos a bőrgyógyászat jellemzője, hogy sokféle kórok okozhat hasonló bőrelváltozást, ezért sokszor elengedhetetlen a bőrkaparék vizsgálat.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem