Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktor úr! Szeretném megkérdezni, hogy mit tegyek: a kutyámnak az egyik szemén valami hártyás rész van, és ezt a szemét nem is nyitja ki teljesen. Mit tegyek vele?
Előre is köszönöm válaszát!

2011.05.04

Állatorvos
Valószínűleg a kutyának kötőhártya gyulladása van, vagy megsérült a szaruhártyája. A "hártyás rész" így látatlanban a kutya harmadik szemhéja, ami normális állapotban nem látszik, de egyes esetekben, például kötőhártya gyulladás esetén előeshet. Ha a kutya nem nyitja ki teljesen a szemét, hunyorog, akkor az a fájdalom jele is lehet. Azt javaslom, hogy mutassa meg az állat szemét állatorvosnak, aki felírja a megfelelő, valószínűleg antibiotikum tartalmú szemcseppet. Ha szaruhártya sérülés van a probléma hátterében, akkor különösen fontos a mielőbbi ellátás, mert a kezeletlen sérülésnek maradandó következményei lehetnek.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem