Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr! Tudom, hogy látatlanban nem tanácsos diagnosztizálni, ezért is kérem arra, hogy legyen kedves, írja körül a macska sérv tüneteit. 3 éves ivartalanított lány cicámnak az utóbbi időben feltűnően lógós lett a hasa (hízott is, ebben az évben láthatóan “felnőtt” cicává nőtt). A lógós has puha, ruganyos, nyomásra nem érzékeny, kappanháj-jellegű. Nincsen láthatóan panasza, a cicus ugyanúgy éli életét, mint eddig (eszik, aktív, sokat rohangál a másik cicával). Mit gondol, sérv-jellegű a probléma? Érdemes lenne kivizsgálni? Nagyon köszönöm válaszát.

2011.12.16

Állatorvos
A leírása alapján nem valószínű, hogy sérvvel állunk szemben, mert egy akkora sérv, ami már lógóssá is teszi a cica hasát az valószínűleg tüneteket is okozna. Nagy valószínűséggel inkább zsírpárna van a cica hasalján. A hasfalsérv azt jelenti, hogy a hasfal (hasizomzat) folytonossági hiányán át ("lyuk") hasűri szervek jutnak a bőr alá. A hasfalon keletkezett nyílás (sérvkapu) jól tapintható és ha nagy, akkor rajta keresztül a szervek a hasüregbe visszanyomhatóak. Életveszélyes állapotot ez akkor okoz, ha a sérvtartalom kizáródik. Ha bizonytalan, akkor inkább mutassa meg állatorvosnak a macskát, aki tapintással el tudja dönteni, hogy épek-e a hasizmok.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem