Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor úr! Van egy 2 éves nyulam ami nagyon vad,hogy szelídítsem meg? Előre is köszönöm!

2012.06.11

Állatorvos
Ehhez már elég sok türelemre lesz szüksége. Sokkal könnyebb kölyök állatot megszelídíteni. Legfontosabb a fokozatosság. Próbálja először kézből etetni az állatot a legkedvesebb csemegéivel naponta több alkalommal. Ne tegyen hirtelen mozdulatokat és ne akarjon hozzáérni az állathoz. Először csak ketrecen keresztül etesse. Ha már bizalommal odajön Önhöz és elveszi a falatokat, akkor jöhet a következő lépés, hogy benyúl a ketrecbe és úgy eteti az állatot. Ne akarja felülről megsimogatni, mindig várja meg, hogy a nyuszi közeledjen és ő szagolja meg először a kezét. Ha ez már megy, akkor próbálkozhat a simogatással. Nem biztos, hogy a felemelést pánik nélkül fogja bírni, mert az eléggé bizalmi dolog egy nyuszi esetében. Persze kitartással, sok türelemmel sokszor csodás eredményeket lehet elérni.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem