Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr,
Az alábbi probléma áll fent a kutyámnál ( németjuhász, 10 éves , szuka), már jártunk állatorvosnál, de sajnos egyértelmű választ, diagnózist nem kaptunk, így szeretnék más szakértőtől is segítséget kérni.
Tünetek:
A has és mellkas között egy lelógó 3-4 cm ( ciszta) alakult ki, amin van egy kivezető nyílás a váladék( genny, szövetnedv) távozásához. Az előző állatovos véleménye szerint egy jól körülhatárolt gócról van szó, amire antibiotikus, Duomox (amoxicilin) kezelést írt elő ( 90 db tabletta, 3 kúra), hogy teljesen kiürüljön.
A kutya viselkedése letört, szomorú, néha ideges, de az antibiotikum hatására közérzete javult.
A lelógó csomó kiürült, de nem teljesen, és nyilván nem húzódott vissza.
Általános tünete még a kutyának , hogy régóta kötőhártya gyulladása van, ami nemigazán akar elmúlni , sem kenőcsre sem borogatásra.

Nagyon tartunk attól, hogy ez a góc máshol is kiújul. Szívesen küldenék róla képet , de itt nem tudok sajnos. Lehet, hogy ez valami szisztémás autoimmun betegség, vagy valami fertőzés amire lehetne célzott kezelést adni?

Nagyon-nagyon szépen köszönöm előre is a segítségét!!!!!! Ez nagyon fontos a számunkra, hogy meggyógyuljon és jól legyen a kutyánk.

Üdvözlettel:
Zsuzsa

2017.12.25

Állatorvos

Történt vizsgálat abban az irányban, hogy mi ürül a cisztából? Bakteriológia, citológia, szövettan, biopszia? Felmerült esetleg a terület műtéti kimetszése, majd szövettani vizsgálat? A kutya könnytermelését mérték esetleg? Nincsen száraz szem betegsége?

Vissza a kérdésekhez