Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor ur!
A hetvegen erkezik hozzank az elso kutyank, akit tenyesztotol vasarolunk. A fajtaja Coton de Tulear, a kutyus most 4 honapos.
Szeretnem megkerdezni, hogy abban az esetben ha a tenyeszto eddig folyamatosan olttatta es fereghajtozta a kutyat, nekem mikor kell legkozelebb az allatorvoshoz vinnem, es milyen tortenesekre szamithatok?
Koszonom! Zs.

2012.04.12

Állatorvos
Fontos lenne tudni, hogy pontosan milyen oltásokat kapott a kiskutya. Optimális esetben megkapta már az alapoltásokat (2 parvovírusos bélgyulladás elleni oltás és 2 kombinált oltás) és az első veszettség elleni védőoltáson is átesett. Szüksége lesz még fél éves korában egy újabb kombinált oltásra, majd egy éves koráig a veszettség oltást is meg kell ismételni (legjobb ezt is 6 hónapos kor körül). Az Önök életmódjától függően megfontolandó egyéb vakcinák beadása is. Létezik kennelköhögés elleni védőoltás, amit főleg olyan kutyáknak ajánlunk, amelyek gyakran járnak kutyaközösségbe, például kutyaiskolába. Ha sokat kirándulnak, akkor megfontolandó a Lyme-betegség elleni oltás is. Ezeket már most be lehet adni, ha az utolsó oltás óta eltelt két hét. Ha elviszik a kiskutyát választott állatorvosukhoz, akkor sok mindent meg tudnak Vele beszélni. Szerintem az a legjobb, ha minél hamarabb felkeresik az állatorvost, mert így alaposan átvizsgálhatja a kiskutyát és az oltási könyvet látva pontos információkat tud adni Önöknek a legközelebbi teendőkről.
Az oltásokon kívül most a legfontosabb a szobatisztaságra nevelés, a szocializáció és a jó minőségű prémium táp. Én nagyon javaslom, hogy keressenek fel egy kutyaiskolát, ahol van kölyökcsoport. Mivel első kutyájuk, így biztosan nagyon sok hasznos tanácsot kapnak a helyes kutyaneveléssel kapcsolatban és kutyájuk is jól szocializált lesz. Úgy gondolom, hogy a boldog együttélés szempontjából ez legalább olyan fontos, mint a kutya egészsége.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem