Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor úr!
A kutyusom 9 éves,nagy testű,kb.70-80kg.
1 hete székrekedése volt,nem evett semmit ez idő alatt,vizet is csak keveset ivott.Először beöntéssel próbálkoztam,majd másnap ricinus olajat vettem,azt is megkapta.Most már helyre jött, a székrekedése elmúlt.De a ricinus olaj adása óta nem tudja tartani a vizeletét.Pisilési ingere van,de pisi nem jön.Ha lefekszik,akkor jön a pisi,tiszta lucskos mindig.Folyamatosan cserélem alatta a pulóvereket,mert mindig vizes,pisis.
Van esetleg ez ellen valamilyen megoldás?Esetleg valamilyen gyógyszer? Mert nagyon büdös pisi szaga van mindig.
Válaszát nagyon várom,és előre is nagyon köszönöm.
Nagy tisztelettel:Cs.Szilvia

2012.04.12

Állatorvos
Úgy gondolom, hogy el kellene vinnie állatorvoshoz a kutyát. Erre a kérdésre vizsgálatok nélkül nem lehet felelősen válaszolni. Sajnos leveléből nem derül ki a kutya ivara. Mindkét nem esetében szükséges lenne egy vizeletvizsgálat. Ebből kiderülne, hogy húgyhólyag gyulladással állunk-e szemben. Kan kutya esetében szükséges lenne a prosztata vizsgálata is. Ivartalanított szukánál pedig felmerülhet az inkontinencia. A ricinusolajat nem javaslom, a paraffinolaj a megfelelő székrekedés esetében. Nem biztos, hogy a vizeletürítési probléma összefüggésben van a ricinusolaj alkalmazásával.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem