Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor úr!

Az volna a kérdésem, hogy a 4,5 éves kutyám ivartalanításának milyen előnyei/hátrányai lennének? Azt olvastam, hogy kölyökkorban lett volna a legoptimálisabb. Vagy az én esetemben (vagyis, hogy a kutyám már felnőtt) jobb, ha nem ivartalaníttatom. A kutyát lakásban tartom, bichon havanese fajtájú és kan.

Előre is köszönöm válaszát!

2011.10.25

Állatorvos
Nem probléma, ha most történik meg a kutya ivartalanítása. A korai ivartalanításnak elsősorban szukák esetében van nagyobb jelentősége. Kan kutyáknál az ivartalanítás hatására csökken az agresszió és a dominancia. Ivartalanított kan kutyáknál nem alakulhat ki időskori prosztata megnagyobbodás, illetve heredaganat. Ha idősebb korban történik meg a castratio, akkor bizonyos rögzült viselkedésformák (pl.: csavargás) nem szűnnek meg. Az ivartalanított kutyák hajlamosabbak lehetnek az elhízásra.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem