Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor úr!
Azt szeretném tudni, hogy a törpenyulakat be kell-e oltani, és hogy mit tegyek alá, mert én forgácsot és macskaalmot szoktam és nem tudom hogy így jó-e? Köszönöm szépen a válaszát!

2011.05.04

Állatorvos
Igen, a törpenyulakat is be kell oltani. Többféle oltóanyag is létezik. Hobbinyulak esetében leggyakrabban a Pestorin Mormyx nevű kombinált oltást szokták adni, ami myxomatozis ellen 1/2 éves, míg a nyulak vérzéses betegsége ellen 1 éves védettséget ad. Ha ezt az oltóanyagot kapja a nyuszi, akkor első oltást 4 hét múlva meg kell ismételni, majd fél évente kell oltani az állatot. Alomanyagnak jó a faforgács. Ha a nyuszi kiválasztotta már, hogy a ketrec melyik sarkát használja wc-nek, akkor oda elhelyezhet egy alomtálat macskaalommal.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem