Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktor úr!
Cicámban (hamarosan 3 éves lesz) naponta találok kullancsokat! Szegény nagyon gyengének tűnik! Vitamint adtam neki, ami kicsit segített. Mit tegyek a kullancsok ellen (a cica kinti macska)?
Köszönöm!

2011.04.19

Állatorvos
Ha a cica betegnek tűnik, akkor azonnal vigye orvoshoz, mert a kullancsok terjeszthetnek egy olyan vérélősködőt (Mycoplasma haemofelis), ami a vörösvérsejtek membránjához tapad, ezáltal szétesésüket okozza. A beteg macska bágyadt, lázas, sápadt. A betegség kezelés nélkül halálos is lehet. A kullancsok elleni védekezésre cicák esetében is van lehetőség nyakra cseppenthető készítmény (pl.:Frontline spot on), spray (pl.:Frontline spray), vagy nyakörv (Bolfo) formájában. Sajnos egyik készítmény sem nyújt 100%-os védelmet, de alkalmazásukkal, illetve az állat szőrének átnézésével a kullancsszám jelentősen redukálható.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem