Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr/Doktornő!
6 éves házi kandúrom már majdnem 2 hónapja prüszköl, folyik az orra. Gondoltam akkor, hogy mindez csak a hideg miatt s ha majd jön a jó idő, akkor elmúlnak a panaszok. Sajnos nem így történt…Mit csináljak?
Legyen szíves főként házi praktikákat javasolni.
Válaszát előre is köszönöm!

2015.04.08

Állatorvos

Sajnos egy két hónapja tartó problémára nehezen javasolhatok jó szívvel házi praktikákat…Egy ilyen hosszú ideje fennálló problémát már alaposabban meg kellene vizsgálni. Ebben az esetben már majdnem biztos, hogy olyan fertőzés áll fent, amit antibiotikummal kellene kezelni. Valószínűleg az arcüregek és az orrmelléküregek is érintettek. Cicáknál az ilyen jellegű problémák sokszor makacsok, csak kitartó kezelésre javulnak. Legjobb az, ha mintát vesznek a váladékból és mikrobiológiai vizsgálatra küldik azt. Így a kórokozó ismeretében célzottan lehet kezelni azt. Fontos lenne tudni,hogy milyen váladék ürül az orrból (gennyes vagy átlátszó). Ha gennyes a váladék, akkor biztosan van baktérium a háttérben, ha törmelékes jellegű, akkor gombák is jelen lehetnek, ha átlátszó, akkor felmerülhet allergia, irritáció. Irritálhatja a cicát akár a cigarettafüst, vagy új illatosító, tisztítószer stb. Mindenképpen vigye a cicát orvosi vizsgálatra és próbáljanak olyan megoldást találni, amit a mostani helyzetben meg tud valósítani.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem