Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor úr/Doktor nő,

A napokban készülök elhozni egy kiskutyát már meglévő, 3 éves házi cicám mellé. Kicsit aggódom, hogy hogyan fognak reagálni egymásra. A cica elég félénk, kis testü (2kg), a kutyus pedig egy nagyobb testű(már most 10kg), és 3 hónapos.
Ha van esetleg bármi tippje, hogy mivel tudom az összeszokásukat könnyebbé tenni, azt nagyon megköszönném. Nem szeretném, hogy bármelyikük is mellőzve érezze magát a másik miatt.
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Zsófi

2017.08.10

Állatorvos

Hát ez nem biztos, hogy könnyű feladat lesz. A legfontosabb, hogy a cica el tudjon vonulni olyan helyre, ahová a kutya nem követheti. Legyen nyugalmas és biztonságos alvóhelye, etetőhelye. Ne engedje a kutyának, hogy rárontson. Minden a macska tempójában történjen. Kezdetben csak felügyelet mellett legyenek együtt és a cicát közben folyamatosan jutalmazzák finom falatokkal. A kutyának minden kergetési szándékát azonnal tiltsák. Vigyázzon a kiskutya szemére, orrára, mert egy macska nagyon csúnya sérüléseket okozhat, ha támad. Mindent az idő fog megoldani. Már az egy nagy eredmény, ha a macska nyugodtan elkerüli a kutyát, a kutya pedig közömbös. Minden, ami ennél több, az egy nagy ajándék. Szerezzenek be Feliway párologtatót, mert annak segítségével kevésbé lesz stresszes a cica.

Vissza a kérdésekhez