Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr!
Dobermann kutyámnál szőrtüszőatkát állapított meg az állatorvos. 2×4 ml Advocate rácsepegtető oldatot kapott már, a vakarózása múlik, viszont az állán a pattanáshoz hasonló vérző, váladékozó sebek nagyon nehezen akarnak gyógyulni. Iváskor, evéskor nedvesek lesznek, nagyon nehezen száradnak. Betadinnal, hintőporral kezelem. A kérdésem az lenne, hogy valami más szert is próbáljak ki, vagy valószínű hogy 2 adag után már teljesen eltűnnek az atkák? Valamint, mivel tudnám a “pattanások” mielőbbi gyógyulását biztosítani? Köszönettel.

2011.02.08

Állatorvos
Az Advocate valóban hatásos az atkák ellen, de előfordul, hogy azokon a területeken, ahol már bőrgyulladás is kialakult, kevésbé hatékony. Hatékonyak lehetnek pl.benzoil-peroxid tartalmú samponok, illetve higított amitrázos lemosás, esetleg a bőrben jól kiválasztódó antibiotikumok is. Azt javaslom, hogy vigye el kontroll vizsgálatra a kutyát, és amennyiben a javulás nem megfelelő ütemű az állatorvos biztosan javasol kiegészítő kezelést a bőr állapotának figyelembevételével. Tudni kell azonban, hogy ez a betegség makacs, sokszor hosszú idő kell a teljes gyógyuláshoz.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem