Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor úr/Doktor nő!
Van egy 10 hónapos francia bulldogom, akinek az orra mellett, a szeme alatt (csak az egyik oldalon) felfedeztem egy kis foltot, ahol ritkás a szőr. Mivel tudom, hogy ennél a fajtánál gyakoriak a bőr- és szőrbetegségek, elvittem az állatorvosunkhoz megnézetni. Kaptunk rá fülcseppet (mert az állatorvosunk szerint lehet, hogy csak kissé gyulladt a füle és az okoz viszketést), valamint egy naftalin szagú folyadékot, amit vízben kellett feloldani, majd azzal ecsetelni a problémás területet. Ezen felül pedig naponta többször ajánlotta gombásodás elleni kenőccsel kenni. Az oldat, illetve a fülcsepp kb. 3 hét alatt elfogyott, most már csak Canestennel kenem, de el nem múlt a folt. Nem sebes, nem kiütéses, nem piros és nem vakarja gyakrabban, mint más terülteket. Van esetleg ötlete, tanácsa arra nézve, hogy mit tehetnék még? Aggódom, hogy esetleg ez egy komolyabb bőrbetegség, ami átterjedhet más területekre is, bár ez eddig nem történt meg. Utána olvastam, esetleg allergia is lehet, bár a szakirodalom szerint máshol is kellene lenniük ilyen jellegű szőr kikopásoknak.

Köszönöm hálásan a segítségét előre is!

2011.05.18

Állatorvos
Leveléből az derül ki, hogy a kutya többféle problémára is kapott kezelést (gomba, szőrtüsző atka, bakteriális bőrgyulladás). A bőrgomba egyes típusai hosszú idő alatt gyógyulnak (akár több mint egy hónap). Sajnos az nem derül ki a leveléből, hogy a kezelés hatására javult-e a bőr állapota. Az biztató jel, hogy az elváltozás nem terjedt 3 hét alatt és a kutyának nem okoz kellemetlenséget. Mivel nem tudjuk, hogy mi okozza a tüneteket, nehéz tanácsot adni, hogy mit javasolnék még, mivel elég komplex kezelést kapott a kiskutya. Szőrtüsző atka ellen hatásosak lehetnek egyes nyakra csöppenthető készítmények (Stronghold, Advocate) is. Hasznos lehet bőrtápláló készítmények alkalmazása (pl.: Dermoscent spot on). Azt javaslom, hogy vigye vissza kontrollra a kutyát ahhoz az orvoshoz, aki korábban látta. A vizsgálat során dönthetnek úgy, hogy egyes gyógyszereket tovább folytatnak, esetleg bőrkaparékot vesznek, hogy célzottan folytassák a gyógykezelést.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem