Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr,

egy éves nőstény sziámi cicámnak széklettartási problémája van (véleményem szerint), ugyanis gyakran nem tudja visszatartani a székletét, sőt, sokszor észre sem veszi, hogy odacseppent valahová (általában folyékony székleténél fordul elő) Bár kap alutasakos és száraz eledelt is. Valami komolyabb probléma állhat ennek hátterében? Gyógyszeres kezeléssel megoldható a probléma? Ugyanis benti cica és kellemetlenséget okoz. Köszönöm előre is!

Üdv. Anita

2012.07.16

Állatorvos
Meg kellene vizsgálni a macska végbélnyílását (záróizmokat, reflexeket). Az nem normális, ha a macskának folyékony széklete van, ennek az okát is tisztázni kellene. Lehet, hogy az egyik típusú tápra érzékeny és ez áll a híg széklet hátterében, de egysejtűek, baktériumok által okozott fertőzés, vagy hormonális problémák is felmerülhetnek. Hasznos lenne tehát egy bélsárvizsgálat, esetleg egy vérvizsgálat. Próbálja meg csak érzékeny macskáknak való száraztáppal etetni az állatot és az alutasakos eledelt hagyja el egy időre. Figyelje meg, hogy így is jelentkeznek-e a tünetek.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem