Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves DoKtor Úr/Hölgy!

Van 1 cuki, kissé duci havanese kutyusom, akinek a szeme gyakran csipásodik. A kérdésem az lenne milyen folyadékkal, szerrel tudnám tisztán tartani?

2013.06.26

Állatorvos
Nagyon fontos az, hogy a szem környékén mindig olyan rövidre legyen nyírva a szőr, hogy ne irritálja azt. Szerencsés, ha a szemzugban egészen rövid a szőr, mert az úgyis mindig váladékos, nedves, így a bőr könnyen begyulladhat. Ha a kutyának nincsen kötőhártya gyulladása, csak a váladékot szeretné eltávolítani, akkor arra tökéletes egy langyos vizes vatta. Ha a szem belül is váladékos, akkor használjon kamillateát vagy bórvizet (patikában recept nélkül kapható). Ha nagymértékű váladékozást tapasztal és a kötőhártya is kipirult, akkor vigye orvoshoz a kutyát, mert valószínűleg antibiotikum tartalmú szemcseppre van szükség.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem