EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor úr/nő!
A segítségét szeretném kérni. 2014. áprilisában a kiskutyámnak (10 éves,shi-tzu szuka) susogó hangot hallottam a szívénél. Ramipril 1A Pharmát szed rá 2,5mg-ot. Júliusban észleltem, hogy csomók jelentek meg a hasán. Első kérdésem, hogy lehet-e ez a gyógyszer mellékhatása? 2014. decemberében szerettem volna megtudni, hogy milyen állapotban van a szíve, csináltattam szív- és hasi ultrahangot is. A szív ultrahang eredménye a standard határokon belül van. Hasi ultrahang negatív. Érdemes-e ezt a gyógyszert tovább szedni? Biopszia is készült az egyik csomóból, aminek a diagnózisa: valószínűsített gyulladásos reakció. 2015.április elsején bőrférgességre vettek vért, ami negatív lett. Ezek után műtétet javasoltak, hogy eltávolítják a csomókat és ivartalanítanák is. Csak nekem az a legnagyobb gondom, hogy nem tudom mi a baja a kutyámnak. VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM. Tisztelettel: Huberné Kriszti

2015.04.22

Állatorvos

A szívgyógyszer hatására nem szoktak csomók nőni az emlőkben. Egy szívgyógyszer leállításáról nem lehet véleményt mondani az interneten keresztül. Csak olyan állatorvos mondhat ebben véleményt, aki vizsgálja a kutyát, fonendoszkóppal hallgatja a szívét és értékeli a szív ultrahang eredményét. Ivartalanítani mindenképpen érdemes egy ennyi idős kutyát, ha azt a belgyógyászati állapota megengedi. A műtét során el tudják majd távolítani az összes csomót és kórszövettani vizsgálatra tudják küldeni, amelyből biztosabb választ kaphat a folyamat eredetére vonatkozóan. Sajnos előfordul, hogy a biopsziás mintába nem kerül be olyan darab, ami a lényegi információt adja. Ez nem az orvos hibája.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem