Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr/Nő! Egy hete vettem magamhoz egy talált, beteg kb 6-8 hetes lány házicicát.(Féreghajtót kapott 5 napja, de férget nem láttam. Oltáshoz még túl kicsi/túl beteg volt. Macskanáthára kap Amoxiclav 40/10mg-t, 5.napnál járunk, javul! Azonban 2 napja napi 3x hasmenése van, talán az antibiotikumtól épül le a bélflóra? Vagy pont ez kell, ezzel tisztul a szervezete a betegségből? Igyekszem fokozottan itatni, kevesebbet eszik, (általában alutasakosakat, mindig mást) hangulata nem romlott, de ezt már túl gyakori hasmenésnek vélem, kezdek igazán aggódni, mit javasol, (ha hétvége jön, állatorvos nincs,) vagy vigyem ügyeletre? Esetleg valami házi módszer? Válaszát előre is köszönöm!

2015.08.30

Állatorvos

Igen, lehet, hogy az antibiotikum okozza a problémát. Ha a kiscica étvágytalan és hány is, akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni. Probiotikumra valószínűleg mindenképpen szüksége van az állatnak. Ez semmiképpen nem jó dolog, ezzel nem tisztul a cica szervezete. Az nagyon jó, ha itatja a kölyköt. Az állatorvos a vizsgálat során el tudja majd dönteni, hogy szükség van-e más gyógyszerre is, vagy csak a bélflórát kell helyreállítani.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem