Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor úr/nő!
Van egy lassan 3 hónapos cicám. Egyszerűen nem akarja használni a kaparófát. Nagyon élesek a karmai, viszont levágatni nem akarjuk mert nem akarjuk kínozni. Próbálgatjuk, hogy a lábát odarakni meg kaparászni napi szinten többször de egyszerűen nem akar rászokni.
Van rá megoldás?
Előre köszönöm a válaszát további szép napot !

2014.08.18

Állatorvos

Sajnos sok cica nem használja azt a kaparófát, amit a gazdi elképzel, de a bútorokat szereti kaparászni. Ilyenkor érdemes a kaparófát arra a helyre tenni, ahol szereti élesíteni a karmait az állat. Ha ez nem válik be, akkor megoldás lehet, hogy a bútor egy részére durva szövésű anyagot erősítünk, hátha azt elfogadja a macska. Az teljesen normális, ha egy macska karmai élesek, inkább az jelenthet problémát, ha túlnőnek, ilyenkor le kell őket vágni. A karomvágás a cicáknak ugyanúgy nem fáj, mint nekünk a körömvágás. A karomvágást először bízza szakemberre, aki meg tudja mutatni, hogy mennyit szabad levágni belőlük. Később otthon is el tudják végezni ezt az egyszerű műveletet. Ha a cica tönkreteszi a bútorokat a karmolászásával, akkor megpróbálhatja a Feliway sprayt, ami csökkentheti ezt a típusú jelölő viselkedést.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem