Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor úr/nő! Van egy 3 éves ivartalanított nőstény cicánk, aki az elmúlt hónapokban rászokott arra, hogy időnként odapisil (megjelöl?) egy-egy ágyra, kanapéra. Nem tudom, miért vette fel ezt a nagyon rossz szokását, illetve, hogy lehetne leszoktatni őt erről?! A macska wc-t ugyanúgy használja és általában akkor csinálja, mikor nem látjuk. Vagy éjszaka, vagy amikor nem vagyunk otthon 🙁 Az egész nyaram azzal telt, hogy ágyneműket mostam és ágyat/kanapét súroltam, de én még mindig érzem a szagot mindenhol 🙁 Próbáltunk már minden csodaszert a boltban kaphatóktól kezdve a házi praktikákig, de semmi nem vált be 🙁 Lassan jön az ősz és a tél, nem fogok tudni állandóan mosni (arról nem is beszélve, hogy mennyi víz és mosószer elment a sok mosásra). Teljesen tanácstalan vagyok és lelkileg nagyon megvisel 🙁 Van valami ötlete esetleg, mi lehetne a megoldás?
Köszönettel: Roxane

2014.09.12

Állatorvos

A biztonság kedvéért érdemes lenne vizelet és vérvizsgálatot csinálni, hogy biztosan kizárjuk a betegségeket. Ha a vizsgálatok nem mutatnak ki betegséget, akkor a probléma viselkedési eredetű. Sajnos a macskák ha stressz éri őket, arra gyakran a vizeletürítési szokások megváltoztatásával reagálnak. Az ivartalanított állatok is jelölnek bizonyos helyzetekben. Végig kellene gondolni, hogy történt-e valami változás a cica életében és ha igen, akkor az kiküszöbölhető-e. Felsorolok néhány dolgot, ami megzavarhat egy cicát: új állat a lakásban vagy a környéken (akit lát, hall, vagy a szagát érzi), sok vendég, idegen állat szaga a gazdi vagy vendég ruháján, építkezés, gazdi munkarendjének megváltozása, kisbaba születése, költözés. Az a baj, hogy amennyiben a cica érzi a vizeletszagot, az arra ösztönzi, hogy újra oda pisiljen. Próbáljon meg a lakás több pontjára almot helyezni, olyan tálcát is, amibe textíliát helyez, hátha azt választja a kanapé helyett. Létezik egy készítmény, a Feliway (spray, párologtató), ami nyugtató hatású feromonokat tartalmaz, érdemes lenne kipróbálni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem