Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr/Nő!
Van egy idős tacskó kutyám (13éves) nincs elhízva,meleg helyen van mit tehetek hogy minél tovább éljen?? Átlagosan meddig élnek a kis testű kutyák?

2014.12.14

Állatorvos

A legtöbb, amit ilyenkor tehet, hogy különös hangsúlyt fektet arra, hogy a problémák még akkor kiderüljenek, mielőtt tüneteket okoznának. Vigye fél évente- évente orvoshoz a kutyát és készítsenek vérvizsgálatot, hasi ultrahangot. Ha a vérvizsgálat során nem derül ki betegség, akkor etesse a kutyát prémium, idős kutyáknak való táppal. Évente 2 alkalommal csinálhatnak porcvédő kúrát (1-2 hónap). Hasi ultrahanggal és a hasüreg gondos áttapitásával megtalálhatják az idős korban gyakrabban előforduló daganatokat és még idejében eltávolíthatják őket. Az orvosi vizsgálat során a szív vizsgálatára is sor kerül minden esetben. A kistestű kutyák átlagosan hosszabb ideig élnek, mint a nagytestűek, nem ritka közöttük, amelyek akár 14-15 évig is élnek vagy még tovább.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem