Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr!
Nagyon vártam a válaszát, de nekem sajnos nem írt. Így hát mégegyszer próbálkozom. Van egy vesebeteg cicám, néha elég étvágytalan. A gyógytápot nem eszi meg, konzervet sem. Ha mégis eszik, akkor szorulása van, azelőtt ez nem volt. Orvos látta, de tulajdonképp semmiféle gyógyszer nem kap. Az lenne a kérdésem, hogy mit adjak neki pld: ásványi anyagot, mert előfordul, hogy a macskaalomból rágcsál. És a gyógyszertárban ajánlották a Schüssler sót, de nem tudom mennyit és mit adhatok neki. Itt a káliumra gondolok. S van e olyan homeopatiás készítmény, amivel segíthetek rajta? Azért kérdem ezeket, mert a neten sokminden olvasható, csak az nem, hogy miből mennyit lehet adni? Olvastam, hogy a vesebeteg cicának a vérnyomást is csökkenteni kell, kálium kell stb. De a cicánk nem kapott semmit az állatorvostól. Időnként egy B-vitamin inj. kap. De ettől csak 1 napig van étvágya.
Köszönöm

2011.12.10

Állatorvos
Elnézést kérek, hogy a válaszommal késtem. A korábbi kérdésére is megírtam már a választ. Még néhány kiegészítés:
A porok, amelyeket ajánlottam (pl.:Ipakitine, Renal cat, Renal Advanced cat ) olyan összetételűek, hogy pótolják azokat az ásványi anyagokat, amelyek a beszűkült veseműködés miatt távoznak, illetve csökkentik a szervezet méreganyagokkal történő terhelését.
Ha a cicának szorulása van, akkor próbálkozhat alkalmanként olajos hal etetésével, vagy paraffinolajat is keverhet a cica táplálékába. Segítséget nyújthat a Laevolac laktulóz szirup alkalmazása is.
Még egyszer bocsánatot kérek a késésért!
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem