Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr!
Nekem van egy 5 hónapos labrador keverék kan kutyám.Az lenne a kérdésem,hogy normális dolog-e a kan kutyáknál,hogy az ivarszervéből néha váladék csöppen.Nem büdös,és nem folyamatosan csöpög.Ez normális dolog náluk?
A másik kérdésemaz,hogy előforduéhat-e az,hogy azért nincs néha étvágya a kutyusomnak,mert váltja a fogait?
Köszönettel:Zsömi Gazdája

2011.12.18

Állatorvos
Bizonyos mennyiségű tasakváladéka minden kan kutyának van. Néhány cseppnyi váladék természetes. Érdemes hátrahúzni a tasakot és megnézni a pénisz és a tasak nyálkahártyáját, ha ez kipirult és nem halvány rózsaszínű, illetve nagyobb mennyiségű váladék is található, akkor valószínűleg tasakgyulladása van a kutyának. Ez a probléma viszonylag gyakori és általában megoldja a Betadine-os tasaköblítés. Ezt úgy kell elvégezni, hogy Betadine oldatot langyos csapvízzel tízszeresére higítunk, majd ezt naponta 1x-2x a tasakon található nyílásba nyomjuk egy 5-10 ml-es fecskendő segítségével. Nem kell aggódni, a mennyiség miatt, mivel a tasak egy vakzsák és az öblítés után a folyadék a külvilágra távozik. Érdemes a műveletet szabad téren végezni. Természetesen sokkal jobb, ha először egy állatorvos megmutatja, hogy pontosan hogyan kell az öblítést csinálni. Ha a kutya jókedvű, mozgékony és jó kondícióban van, akkor nem kell amiatt aggódni, hogy az étvágya nem mindig egyforma. Ez természetes dolog, amit természetesen akár a fogváltás is befolyásolhat. Ha több napos étvágytalanság, bágyadtság jelentkezik az állatnál, akkor feltétlenül vigye orvoshoz.
Vissza a kérdésekhez