Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor úr/nő! 🙂
1. 4 éves kandúr cicám elég sovány, pedig eszik rendesen, Miért van ez?
2. Az egyik lábán van két nagyobb sebe, ami nem nagyon akar neki begyógyulni, és úgy látom fáj is neki, mivel sántít, Mit tegyek?
Válaszait előre is köszönöm!

2012.08.16

Állatorvos
Ha a cica nem ivartalanított, akkor valószínűleg sokat kóborol és verekszik is. Ilyenkor gyakran kerülnek rossz kondícióba a kandúrok. Azt javaslom, hogy vigye minél előbb orvoshoz. Ha ez most rögtön nem megoldható, akkor adjon az állatnak féreghajtòt, a sebek körül nyírja le a szőrt és naponta több alkalommal mossa ki Betadine oldattal. Ezen kívül adjon a cicának naponta több alkalommal enni. Fontos tudni, hogy ha a sebek nem gyógyulnak, akkor valószínűleg fertőzöttek, ezért jó alpos tisztítás és antibiotikum szükséges a gyógyuláshoz, ami orvos nélkül nem megoldható. Sajnos a kandúrok gyakran fertőződnek különféle vírusokkal (leucosis, FIV, FIP), amelyek szintén késedelmes sebgyógyulást és fogyást okozhatnak. Ha megyógyul a cica, akkor mindenképpen javasolt az ivartalanítás.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem