EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor úr/Nő A cicákból hogyan lehet eltávolítani a kúlancsot (sürgős lenne) Előre is köszönöm!

2012.05.20

Állatorvos
A kullancsot a bőrfelszín közelében egy csipesszel meg kell fogni (nem a potrohát, hanem az alatt, majd jobbra vagy balra ki kell csavarni. Ha nem húzza meg, csak csavarja, akkor ki fog jönni és nem szakad bele a cicába. Ha véletlenül mégis beleszakad, akkor sem kell annyira megijedni, mert így a betegségeket már nem tudja továbbítani, csak helyi gyulladást okoz. A beszakadt fejeket tűvel lehet kipiszkálni, a szálka eltávolításához hasonlóan. A kullancsok kiszedéséhez segítséget nyújthat ha beszerez speciálisan erre alkalmas eszközt (kullancs eltávolító kanál vagy csipesz). Ezeket az eszközöket állatpatikában vagy állatfelszereléseket forgalmazó boltokban tudja beszerezni.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem