Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr/Nő! Egy westie kutyusról van szó. Mai napon a jobb szemében nagyon sok sárga szerintem gennyes csipa gyülemlett fel, kitisztítottam vizes vattával, de 20 perc elteltével újra elkezdett össze türemlődni az a sárgás folyékony sárga csipa. Holnap mindenképp orvoshoz fordulok vele. De addig mit tegyek? Mi okozhatja? Most jött rendbe a füle is. A jobb füle évente 1szer be szokott gyulladni, bár most nyáron gyulladt be, eddig télen volt rá példa, az orvos Otomaxot írt fel és váltottunk ki, az egy hét alatt helyre is hozta. De a szemével eddig nem volt baj. Szeretném megkérdezni, hogy milyen táppal kellene etetni a westiet?Mit javasol? Üdvözlettel: Ági

2012.08.14

Állatorvos
Ha egyoldali az elváltozás, akkor először mindig mindig az idegentest (pl.: toklász) jelenlétét kell kizárni. Ilyenkor nyáron viszonylag gyakran előfordul, hogy toklász kerül a harmadik szemhéj alá. Otthon csak annyit tud tenni, hogy fiziológiás sóval vagy kamillateával alaposan kiöblíti a szemet. Az állatorvos majd a problémának megfelelően kezeli (idegentesteltávolítás, antibiotikum tartalmú szemcsepp, az esetleges szaruhártya sérülés regenerációját segítő gél).
A kutya táplálására megfelelő bármelyik, a kutya életkorának és testtömegének megfelelő prémium kategóriás táp (pl.: Royal Canine, Hill's, Eukanuba, Select Gold, Happy dog, Purina ProPlan, Real Nature)
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem