Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktor úr/nő!
A kutyám szuka,(tibeti spániel-pekingi keverék) 13 éves, kiváló formában van, szemmel láthatóan élvezi az életet. Két gond van csak vele, az egyik a szemlencseszklerózis, az utóbbi időben azt vettem észre, hogy míg távolra jól lát követi a mozgást, közelre már nem igen, ha közvetlenül előtte nyújtom neki oda a kezem vagy ételt beleütközik, megijed. Lehetséges hogy közelre nem lát már? Nem megy neki semminek sem még mindig kiválóan tájékozódik, ezért gondolom hogy vakságról még nem beszélhetünk. Várható drasztikus leépülés nála, vagy ez fokozatosan fog bekövetkezni?
A másik a válogatás lenne, acana-orijen tápot eszik 6halasat. Tavaly nyáron volt fogkő leszedése, akkor az állatorvos azt mondta nagyon jó állapotban vannak a fogai, most nemrég az alsó metszőfoga közül az egyik kiesett. De a zápfogak szép épek. Viszont sokszor nem eszi meg a tápot (régen ez volt a kedvence, hal-mániás), a konzervre azonnal ráugrik. Nem tudom hogy azért mert kemény már neki, vagy válogat nyilván a húsos konzerv jobb illatú. Viszont a rosszabb minőségű száraztápot meg szívesen eszi. 😀 Ön szerint egyáltalán nem kellene már szárazat kapnia? Illetve utolsó kérdés, az ő korában és fajtájához viszonyítva napi mennyi alvás a normális?
Válaszát előre is köszönöm és elnézést a hosszúságért.
Csilla

2012.05.01

Állatorvos
A szemlencse elhomályosodása szinte minden idős kutyánál megtörténik és az esetek többségében nem vezet teljes vaksághoz. A folyamat általában fokozatosan, lassan alakul ki. Ha elviszi a kutyát egy szemészeti szakrendelésre, akkor pontosan meg tudják mondani milyen állapotban van a szeme.
Ha jók a kutya fogai, akkor nyugodtan ehet idős korában is száraztápot. A kutyák többsége, ha válogathat, akkor a konzervet részesítik előnyben. Sajnos sokszor előfordul, hogy a kutyák szívesebben megeszik a rosszabb minőségű tápokat, de ez nem a jobb beltartalmi értékük miatt van... Ne hagyja az idős kutyát válogatni. Adjon Neki prémium senior tápot, kiegészítésként pedig konzervet, esetleg házi kosztot.
Az idős állatok mindig többet alszanak, de az, hogy pontosan mennyit, az egyéni. Az alvás mennyisége jelentősen függ az adott naptól is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem