Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr/Nő!
Két lány hörcsögömet nyáron vettük és azóta folyton verekedtek, de az utóbbi időkben fokozódott és annyira összeverekedtek, hogy az egyiknek a szeme megsérült. Azóta már különválasztottam őket. Az utóbbi napokban vettem észre,hogy a sebesült kifehéredett. (eddig mind a kettő szürkésbarna volt) Mi lehet az oka ennek?

Kép:
http://kepfeltoltes.hu/view/111225/036_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mivel ilyen csúnya a szeme, mit lehetne tenni,hogy gyorsabban gyógyuljon, illetve meg lehet-e a képből állapítani, hogy mi a baj a szemével?

2011.12.28

Állatorvos
Egyes hörcsögök a téli hónapokban részben vagy teljesen kifehéredhetnek. Valószínűleg itt ezzel a jelenséggel állunk szemben. A hörcsögök nem kifejezetten társas lények, általában a konkurenciát látják egymásban, ezért jól tette, hogy szétválasztotta őket. Jobb és kevésbé stresszes ez így mindkét állat számára. Kép alapján nehéz megítélni a sérülés súlyosságát. Úgy látom, hogy a kötőhártya jelentős mértékben duzzadt, gyulladt. A szaruhártya épségét sajnos így képről nem tudom megítélni. Antibiotikum tartalmú szemcseppel lehetne gyorsítani a gyógyulási folyamatot. Ha szaruhártya sérülés is van, akkor hámosodást segítő gélre is szükség van (pl.:Corneregél). Sajnos azt egy szögből szintén nehéz megállapítani, hogy a szem megfelelő mélységben ül-e a szemüregben (nem esett-e kicsit elő). Ha a két oldal szimmetrikus, akkor ez nem valószínű. Szerintem vigye el állatorvoshoz a kis jószágot, mert úgy biztosan korrekt módon meg lehetne vizsgálni, az antibiotikum tartalmú szemcseppek meg úgyis receptkötelesek.
Vissza a kérdésekhez